Nad boleče grlo
Domov > Članki > Nad boleče grlo

Nad boleče grlo

Delo Mine Jereb je tesno povezano z javnim nastopanjem, saj ne mine teden, da ne bi vsaj dvakrat stala pred občinstvom. Kljub temu, da je vedrega značaja in dobrega zdravja, jo še posebej v jesenskem in zimskem času pogosto spremlja strah, kdaj bo na njena  vrata potrkal prehlad in jo oropal glasu. V zadnjih dneh, ko je bil njen urnik še posebej natrpan, se je prehlad s hripavostjo tudi najavil, a spremljajoče bolečine v grlu je učinkovito zatrla v kali. Vas zanima kako?

GeloRevoice se mi nasmehne

Od nekdaj je bil moj moto, da je čim več stvari treba poskusiti. Življenje je prekratko, da tega ne bi počel, zato so mi vedno še posebej trgovci zelo hvaležni, ker me pritegnejo novosti. Tudi moj današnji prijatelj s police me je poiskal na ta način, zato škatlico s pastilami takoj vzamem k sebi in vzamem prvo pomoč. Nato berem: pastile ližite počasi, da se popolnoma raztopijo ter se hidrogelni kompleks v celoti razvije in enakomerno porazdeli. Prvi odmerek mentola in ribeza se topi v ustih, ko izvem, da bi bilo bolje prej pozajtrkovati. A tudi tokrat ne gre zvoniti po toči. Ker raztapljanje pastil v ustih traja od 20 do 30 minut, se odpravim k pripravi čaja in krepčilnega zajtrka.

Hvaležna natančnim navodilom

Ker pastil ne smemo žvečiti ali pogoltniti celih, se sprehajam po hiši in čas namenjam pomirjanju, da bo še vse dobro do torka, ko moram biti glasovno v dobri formi. Ob raztapljanju hidrogelne zmesi začutim rahlo penjenje v ustih. Kot sem se poučila v navodilih, ima prav penjenje, ki se mi dogaja, eno od glavnih vlog v tem filmu, saj poskrbi, da se hidrogelni kompleks s hialuronsko kislino enakomerno porazdeli po prizadetem področju. Prvo olajšanje že čutim in se z malo več elana podam novemu dnevu naproti. Skozi misli se mi sprehodi ideja, kako dobro je biti optimist in verjeti, da bo kmalu spet vse v redu.

Ponedeljek ali dan potem

Ura zazvoni, budilko potrepljam, da ugasne. Preteg in hiter pregled stanja v grlu. Skoraj brez bolečine. Mi je že včeraj skozi dan uspelo ublažiti bolečine začetnega stanja prehlada? Mi je z vztrajnim negovanjem in vlaženjem grla z blagodejnimi pastilami GeloRevoice uspela misija nemogoče? Moj odgovor je jasen da! Prihodnjič, ko me spet ujame katera od nadlog povezanih s prehladom, hripavostjo, bolečinami v grlu ali vnetim žrelom, vem po katerih pastilah bom posegla.

Toplo priporočilo

Morda sta prav mentol in črni ribez naredila srečno kombinacijo, ki je odgnala moje včerajšnje bolečine. Obljubim si, da za vsak slučaj na polico že danes dodam GeloRevoice v kombinaciji češnje in mentola. Nenazadnje smo sredi visoke sezone prehladov in je možnost ponovitve teh tegob v hladnejših mesecih leta, kot pravijo nekatere raziskave, kar precejšnja. Verjamem tudi, da se podobno lahko pripeti kateremu od mojih domačih in mu bom lahko uspešno pomagala s to dobro izkušnjo, ki je ravno za menoj.   

Boštjan Romih, voditelj

BOŠTJAN ROMIH IN ŠOLA JAVNEGA NASTOPANJA

Skupaj z Boštjanom Romihom smo za vas pripravili nekaj poučnih videev s koristnimi nasveti.

Poglej nasvete >